Vogue Interiors completes interior for Birchwood III model at ICP

Caffrey & Associates, Special to Naples Daily News
Published 6:01 a.m. ET Oct. 10, 2020

CLOSE

Vogue Interiors’ Salvatore Giso, IDS has completed the interior design for Stock Signature Homes’ furnished Birchwood III model at the Isles of Collier Preserve.  Sarah Fain is the Lead Design Assistant for the model.  The three bedroom, three and a half bath open concept residence also includes a study, an adjoining great room, island kitchen, and dining area.  The outdoor living area has a large conversation area, a dining area, an outdoor kitchen, and a pool with a spa.  The great room opens to the outdoor conversation area.  Salvatore has created a look that presents both classic and modern appeal.  Greyish-white wall tones and cobalt, sapphire, and azure accents throughout, and birchwood flooring bring a sense of light airiness to the space.  The subtle elegance of the lighting incorporated in the design brings additional balance to the overall look.  The beautiful yet bold design offers a perfect complement to the Isles of Collier Preserve’s exquisite surroundings.

The foyer features the birchwood flooring material set in a herringbone pattern.  The flooring throughout the living areas is birchwood planks laid horizontally.  A polished nickel diamond shaped chandelier brings a touch of elegance to the foyer.  The chandelier’s three inner layers create a teardrop effect.

In the study that is situated adjacent to the foyer, the feature wall behind the desk is wallpapered in a blue and white print that is framed with white molding.  A credenza bedecked in mirrors and a large art piece is presented behind a desk with a white top and cascading chrome sides.  A desk chair in a creamy white contributes to the efficiency of the workspace.  The wall opposite the desk is painted in the greyish-white tone found throughout the home and features a three-piece series of artwork that spans the wall.  A large indigo leather swivel chair and a circular side table with blue agate stones and a silver base offer an appealing place to curl up with a good book.  A white laser-cut area rug and a polished silver wagon wheel chandelier with candle lights on the top complete the look.

The great room’s feature wall showcases two ten-foot drywall bump-outs with backlighting and flank a wall finished with a faux-stone textured wallpaper.  A television is wall mounted above a floating cabinet finished in gun metal blue.  A third bump-out with lighting in the corner serves as an architectural feature and complements a sculptural art piece.  Furnishings in the great room include a fully upholstered sofa and loveseat with track arms and khaki-toned fabric.  The sofa is flanked by open end tables with glass tops and wooden bottom shelves.  A sofa table includes a wood top, a lower wooden shelf, and chrome siding.  A side chair is finished in an off-white woven

Read more

Hasbro Children’s Hospital Completes New Healing Garden and Playground

PROVIDENCE, R.I., Oct. 9, 2020 /PRNewswire/ — Hasbro Children’s Hospital announced the completion of the Balise Healing Garden and reimagined playground. The space was made possible by donor support and generous gifts to the Every Child, Every Day campaign, and partners Starlight Children’s Foundation, CVS Pharmacy, Colgate-Palmolive Company, and TerraCycle.

“We know there’s a correlation between spending time outside and the healing journey for children – that a place for respite brings normalcy to a child’s hospital stay,” said Timothy J. Babineau, MD, President and CEO of Lifespan. “We are thankful to all of our incredible supporters whose generous philanthropy made this transformation a reality. Hasbro Children’s has truly been built by our community, for our community.”

Located outside the hospital’s lower level, the Balise Healing Garden and conjoined playground are 29,000 sq. ft. and feature a raised bed teaching garden and re-worked Healing Arts Theatre with stadium-style benches and chimes and drums for patients to express themselves.

The playground, including swings and a climb-on structure with a wheelchair accessible slide, is located nearby. Built on a cushioned base, the equipment is constructed from recycled materials, including oral care products collected through a nationwide recycling initiative. For 3-months, consumers were asked to recycle their oral care products through CVS Pharmacy and TerraCycle to help their state win a playground for a Starlight partner pediatric facility. Rhode Island recycled more waste than any other state, and Hasbro Children’s received the grand prize.

“We were able to help build this wonderful playground for families at Hasbro Children’s while incentivizing recycling among our CVS Pharmacy customers,” said Eileen Howard Boone, SVP of Corporate Social Responsibility & Philanthropy and Chief Sustainability Officer at CVS Health. “It’s a win-win for everyone, most importantly the countless children who will enjoy the playground for years to come.”

The Balise Healing Garden and the playground were completed late September and follows current COVID-19 health and safety guidelines.

Media Contact: Cristine Lovato, (626) 824-0325, [email protected]

About Hasbro Children’s Hospital
Hasbro Children’s Hospital, part of the Lifespan health care system, is the premier pediatric facility for clinical care, research and education for Rhode Island and southeastern New England. A private, not-for-profit institution, it is the pediatric division of Rhode Island Hospital, a teaching hospital of The Warren Alpert Medical School of Brown University. Hasbro Children’s Hospital is designated as a Level 1 Pediatric Trauma Center by the American College of Surgeons.

View original content: http://www.prnewswire.com/news-releases/hasbro-childrens-hospital-completes-new-healing-garden-and-playground-301149655.html

SOURCE Starlight Children’s Foundation

Source Article

Read more

Chris Burkard Completes Bikepacking Traverse of Iceland’s Interior

On August 23, 2020, after cycling 250 miles into the geographical heart of Iceland, Chris Burkard faced the possibility of his first major obstacle in his traverse across one of the most remote stretches of land on Earth.

If he and his four fellow riders stuck to their original route around the north side of Hofsjökull glacier—the third largest glacier and the largest active volcano in the country—they’d have to cross a deep glacial river that was impassable just a week earlier. They could play it safe and use a workaround, but that would add over 60 miles to a ride that was already mapped out to cover around 560 miles in eight days.

Burkard decided to take the risk. “Risk is crucial to everything,” he explains. “Risk is what creates uncertainty; uncertainty is what creates growth. I don’t need something to be super dangerous, but I do need it to have some potential for failure so that I can grow as a person.”

Chris Burkard carrying his bike and gear across a river.
Chris Burkard carrying his bike and gear across a river. Courtesy Image

Finding a New Way to Connect to Iceland

Burkard is no stranger to these kinds of scenarios. As a renowned outdoor, surf, and travel photographer, he’s ridden waves in Iwanai, Japan; scaled Yosemite’s famed Hardman Offwidth Circuit; and scuba dived off the coast of Mallorca—and that’s barely skimming the surface of his adventures. This trip was his 43rd to Iceland, and one he decided to make while competing the previous year in an 850-mile race that circumnavigated the island (he actually holds the fastest known time for cycling the 844-mile ring road: 52 hours, 36 minutes, and 19 seconds).

“Me riding bikes is just trying to get closer to the landscapes I really enjoy,” he explains. “It’s an exercise in feeling small and connected to a place. The whole time I was competing in that race, I kept thinking, I know there’s another route out there that takes you through the heart of this country.”

When he returned home to California, he reached out to a cartographer who could help map a route from the eastern-most point of Iceland, in Dalatangi, to the Bjargtangar, the western-most part of the country. “In my mind, this is the most diverse geological landscape you could ever experience,” says Burkard. “You move from fjords to temperate rainforests to desert-like massive lava flows to sand to rock—every type of surface you could imagine.”

It would be a first ascent, of sorts; the first time anyone bikepacked across Iceland’s interior. “What made this route so terrifying is that it’s never been done on bike,” says Burkard. “There was so much unknown, so much that could change day to day.”

Chris Burkard, Emily Batty, Adam Morka, and Eric Batty biking with glaciers in the background.
Chris Burkard, Emily Batty, Adam Morka, and Eric Batty biking with glaciers in the background. Courtesy Image

What It Takes to Ride Into the Heart of Europe’s Last Great Wilderness

In addition to the challenge of riding where no one has ridden before, Burkard was commited to completing the entire

Read more

Theory Design completes interior for Monterey model in Talis Park

Theory Design’s Vice President of Design Ruta Menaghlazi has completed the finishing touches for the interior design of Seagate Development Group’s Monterey model in the Isola Bella neighborhood at Talis Park in North Naples that is now open for viewing and purchase.  One of Talis Park’s most coveted neighborhoods, Isola Bella is 4.5-acre enclave of 17 single-family waterfront homes being developed by Seagate.  Thirteen homesites remain available.  Seagate is offering a full golf membership worth $97,500 with new home purchases and newly constructed custom residences at Isola Bella for a limited time.  Ruta also created the interior for Seagate’s completed Sonoma model in Isola Bella that is now under contract.  The neighborhood’s homesites can accommodate custom estate residences from 3,500 to more than 5,000 square feet.



a living room filled with furniture and a large window: Theory Design’s Vice President of Design Ruta Menaghlazi created the interior design of Seagate Development Group’s Sonoma model that is now under contract in the Isola Bella neighborhood at Talis Park in North Naples.


© Submitted
Theory Design’s Vice President of Design Ruta Menaghlazi created the interior design of Seagate Development Group’s Sonoma model that is now under contract in the Isola Bella neighborhood at Talis Park in North Naples.

Before entering the Monterey model, visitors are greeted by a cascading entry water feature.  Once inside, they will be welcomed by a stunning Steinway piano.  Priced at $3.995 million furnished, the two-story, 4,414 square feet under air model includes a foyer that leads to a sitting area, a wine room, a powder bath, a VIP guest suite, and an elevator.  Beyond the sitting area, the plan features a great room, a dining area with a  wet bar and built-in cabinetry, and an island kitchen with a walk-in pantry and laundry area.  The living area opens to an outdoor living space with a view of a lake, oak trees, and a dramatic bridge. The outdoor space features a floor to ceiling stone fireplace, an outdoor kitchen, covered conversation and casual dining areas, a pool bath, and a multi-level deck with a spill-over pool and spa.  Upstairs, the master suite and a loft opens to a sundeck showcasing a scenic view.  The master suite features walk-in closets and a bath with separate water closets, separate vanities, a free-standing tub, and a walk-in shower.  Two guest suites with private baths and a second laundry room are included upstairs.

Loading...

Load Error

The Monterey presents a modern coastal feeling with soft neutral grey and white backgrounds, dark walnut, natural oak and ebony accents, and warm wire-brushed oak flooring.  The clean-lined interior features reversed-soffit ceiling details with cove lighting in the living areas. The staircase includes cable and iron railings. The home’s landscaped entry sequence features a soothing water feature.  A double door opens to a foyer with a two-story ceiling, an open staircase leading to an open loft, and an elevator.  The foyer also provides points of entry to a VIP guest suite, a walk-in pantry and laundry room with built-in cabinetry and a refrigerator, and the three-car garage.  A sitting room situated between the foyer and the great room features a reverse soffit ceiling and a view of a glass encased walk-in wine room. 

The Monterey’s first floor living area includes a

Read more

Theory Design completes interior for Seagate’s new two-story office building

Caffrey & Associates, Special to Naples Daily News
Published 6:00 a.m. ET Sept. 5, 2020

CLOSE

Theory Design announced it has completed the interior for Seagate Development Group’s new two-story office building at Interstate 75 and Alico Road.  The building will also serve as Theory Design’s corporate headquarters.  Strategically located between Fort Myers and Naples, the 13,000 square-foot building fronts I-75 and features a scenic lake at the rear of the building.

Theory Design’s Vice President of Design Ruta Menaghlazi worked directly with Joe McHarris at Bonita Springs-based McHarris Planning & Design to create both the building’s exterior style and the interior spaces.  The exterior has modern lines, oversized windows, large steel brackets and overhang canopies. It conveys a timeless sense of strength combined with modern influences, both of which reflect Seagate’s core values and stature within the luxury homebuilding and development industry.  The building has been designed to complement how people work today and how they will work in the future.  Collaboration areas, wireless technology, smartboards, and individual Surface Pro computers allow employees to access and share information from anywhere in the building.

As visitors enter the building, the hotel lobby-like reception area showcases dramatic reverse soffit ceilings with LED cove lighting, a stainless-steel elevator, and flooring clad in large scale concrete-like tiles. Floor to ceiling walnut finish panels with cabinetry serve as a backdrop to a custom reception desk made of marble and ebony with minimalist pendant lighting overhead. The first floor also includes three conference rooms for company and client meetings as well as a large training center and office space for Seagate’s construction team members.  All offices and conference rooms have floor to ceiling glass walls and doors, modern carpeting and walnut finish cabinetry and panels. There is also a central café style kitchen and breakroom with upgraded appliances and large screen TV.

The second-floor hosts Seagate’s executive offices and the Theory Design Studio and features 11-foot ceilings, floor-to-ceiling windows, and glass walled offices that provide an abundance of natural light as well as serene views of the lake.  At the top of the elevator, a high-end lounge area with a large screen TV feels more like a living room than an office space. This area serves as an executive reception area as well as a collaborative meeting space. A second-floor Board Room features an oversized walnut conference table, reverse soffit ceilings with walnut finished details and modern lighting, and an ebony finished wine bar.  The Board Room opens to an outdoor balcony overlooking the lake.  Collaborative workspaces, private offices, and a café style kitchen area with a coffee bar are also located on the second floor. The design studio features oversized project tables and a full sample library. The second-floor conference rooms will include large presentation screens and advanced technology.

The new office’s collaborative spaces allow Seagate’s team members to

Read more