2LG Studio founders create garden pavilion with a “touch of Beetlejuice” for their own home

Gallery: You wouldn’t believe what this shack looks like now (Lovemoney)

Interior designers Jordan Cluroe and Russell Whitehead, founders of 2LG Studio, have built a white-stained timber pavilion with a circular cutout window in their back garden.



Garden pavilion by 2LG Studio


© Provided by Dezeen
Garden pavilion by 2LG Studio

Designed during the coronavirus lockdown, the pavilion was the final element of Cluroe and Whitehead’s five-year renovation of their own home in Forest Hill, southeast London.



a bench in front of a tree: 2LG Studio has built a pavilion in the founders' back garden


© Provided by Dezeen
2LG Studio has built a pavilion in the founders’ back garden

“It was time the garden had our attention and we wanted to create something that could be a focal point, but also unite the inside of our home with the outside,” explained Whitehead from 2LG Studio.

“Our home has been our passion project over the past few years – it’s been the catalyst for so many of our product design collaborations over the years, so it felt natural to extend that out into our garden. It has given the garden an incredible sense of space and it draws you outside,” he told Dezeen.



a close up of a cage: The pavilion has an enclosed dining area


© Provided by Dezeen
The pavilion has an enclosed dining area

The simple pavilion was built across the rear end of Cluroe and Whitehead’s garden on a timber platform reached by two steps.

A seating area with two sofas occupies one side of the deck, while a dining area enclosed by a structure made from slats of British-grown larch is on the other.



a chair sitting in front of a window: It is made from white-stained timber slats


© Provided by Dezeen
It is made from white-stained timber slats

Cluroe and Whitehead washed the slats with an eco-friendly stain to give the timber a white shade that allowed the woodgrain and pink tones of the larch to remain visible.

A circular cut out was created to provides views back to the house from the dining area and, along with the white tones, be reminiscent of the house in the film Beetlejuice.



a bench in front of a building: A circular cutout visually connects the dining area with the house


© Provided by Dezeen
A circular cutout visually connects the dining area with the house

“We have always been obsessed with the white house in Tim Burton’s 80s classic, Beetlejuice, so we wanted to give a nod to that with this design,” said Whitehead.

“The circular cutout window, large scale trellis and whitewash finish gave us our touch of Beetlejuice at the bottom of the garden, whilst keeping it in line with our own design style.”



The cutout was informed by the house in Beetlejuice


© Provided by Dezeen
The cutout was informed by the house in Beetlejuice

Cluroe and Whitehead designed two small tables and a wall-mounted disc from onyx offcuts found, via a video call, in the warehouse of stone company Solid Nature. The pink hue of the onyx is meant to complement the white timber structure.

A pair of 3D artworks by Atelier Bepop were also hung on the structure’s back wall.



a large purple umbrella: Whitehead and Cluroe designed a pink onyx table for the deck


© Provided by Dezeen
Whitehead and Cluroe designed a pink onyx table for the deck

“In keeping with the ethos of our home interior, we wanted to reach out to our design community and make some new connections

Read more